Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 oktober

Picklad kålrot

Prova stjärnkocken Mathias Dahlgrens picklade kålrot. Fantastisk smak!

 Kålrot är en ursvensk rot som är jättegod att pickla.
Bild 1/2 Kålrot är en ursvensk rot som är jättegod att pickla. FOTO: Patrik Arnek
 Kålrotsakademiens inspirerande bok Underbara kålrötter, kulturhistoria, odling och användning är en vacker hyllning till den gamla svenska kulturväxten.
Bild 2/2 Kålrotsakademiens inspirerande bok Underbara kålrötter, kulturhistoria, odling och användning är en vacker hyllning till den gamla svenska kulturväxten. FOTO: bok

[BILD}

Hitta tillbaka till kålroten! Det uppmanar stjärnkocken Mathias Dahlgren som också är ledamot av Kålrotsakademien.

Här är hans fina recept på picklad kålrot från boken Underbara kålrötter, kulturhistoria, odling och användning.

[BILD}

Läs också: Godaste lammfärsbiffarna

Picklad kålrot

Skriv ut

Ingredienser

  • 8-9 portioner
  • 1 kg kålrot, ’Gul Svensk’
  • 50 g färsk ingefära
  • 7 dl risvinäger
  • 3 dl strösocker

Gör så här

  1. Skala och strimla kålroten tunt på mandolin.
  2. Skala och skär ingefäran i tunna skivor.
  3. Varva kålrot och ingefära i väl rengjorda glasburkar.
  4. Blanda risvinäger och socker så att sockret löser sig.
  5. Häll den kalla vinägerlagen över kålroten och ingefäran så att det täcker väl.
  6. Sätt på lock och låt stå i kylen minst 24 timmar innan användning.

Recept: Mathias Dahlgren

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen