Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 oktober 2018

Picklad rödlök med lagerblad och svartpeppar

Picklad rödlök kryddad med socker, lagerblad och svartpeppar.

 Vacker färg på den syltade milda rödlöken.
Vacker färg på den syltade milda rödlöken. FOTO: Istock

Busenkelt att göra, supergott att äta. Picklad rödlök är gott på en sallad, eller varför inte i en hamburgare.

Läs också: Picklade morötter – superenkelt recept

Picklad rödlök med lagerblad och svartpeppar

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 rödlök
  • ½ dl ättiksprit, 12 procent
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 svartpepparkorn

Gör så här:

  1. Skär löken tunt, gärna med en mandolin.
  2. Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten i en kastrull. Låt lagen svalna.
  3. Häll den över löken, lagerblad och svartpepparkorn.
  4. Låt det stå och dra i minst 1 timme.

Recept: Eva Nordlinder

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen