Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 mars 2018

Picklade morötter – superenkelt recept

Picklade eller inlagda morötter är ett fantastiskt gott tillbehör som lyfter exempelvis lamm, grillat och lax. Här är ett superenkelt recept.

 Inlagda eller picklade morötter är jättegott och enkelt att göra själv.
Inlagda eller picklade morötter är jättegott och enkelt att göra själv. FOTO: Istock

Ge maten ett härligt smaklyft med picklade morötter. De ger ett friskt sting som piggar upp den enklaste rätt.

Picklade morötter

Skriv ut

Ingredienser

  • 2-3 stora morötter
  • 1/2 dl ättiksprit, 12 procent
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär i stadiga strimlor med potatisskalare eller osthyvel.
  2. Lägg i en trång skål.
  3. Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret löst sig och häll över morötterna.
  4. Låt stå i rumstemperatur 30-60 minuter.

Recept: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen