Recept 13 december 2021
Picklade senapsfrön
Pikant med picklade senapsfrön till skinkan? Ja, det kan tyckas så men har du väl smakat så kommer du vilja smaka igen - det är då ett som är säkert.
Senapsfrön har en särskild som lyfts extra mycket av picklingen, det kommer bli en favorit! För recept på en fint gjord skinka så kollar du här. Receptet är gjort av tidningen Lands matkreatör Caroline Hofberg och det är ett riktigt fint recept, det lovar vi.
Picklade senapsfrön
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 ½ dl senapsfrön (+ 2 dl lag)
- 3 msk gula senapsfrön
- 3 msk bruna senapsfrön
- ½ dl ättikssprit, 12 %
- 1 dl strösocker
- 1 ½ dl vatten
Gör så här:
- Koka senapsfröna sakta i lätt saltat vatten under lock, cirka 40 minuter. Häll av kokvattnet.
- Koka upp ättika, socker och vatten i en liten kastrull.
- Ta lagen från värmen, lägg i senapsfröna och låt kallna. Häll upp på burk med tätt slutande lock.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.