Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 december 2021

Picklade senapsfrön

Pikant med picklade senapsfrön till skinkan? Ja, det kan tyckas så men har du väl smakat så kommer du vilja smaka igen - det är då ett som är säkert.

 Picklade senapsfrön, perfekt till skinkan!
Picklade senapsfrön, perfekt till skinkan! FOTO: Ove Lindfors

Senapsfrön har en särskild som lyfts extra mycket av picklingen, det kommer bli en favorit! För recept på en fint gjord skinka så kollar du här. Receptet är gjort av tidningen Lands matkreatör Caroline Hofberg och det är ett riktigt fint recept, det lovar vi.

Picklade senapsfrön

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 ½ dl senapsfrön (+ 2 dl lag)
  • 3 msk gula senapsfrön
  • 3 msk bruna senapsfrön
  • ½ dl ättikssprit, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten

Gör så här:

  1. Koka senapsfröna sakta i lätt saltat vatten under lock, cirka 40 minuter. Häll av kokvattnet.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten i en liten kastrull.
  3. Ta lagen från värmen, lägg i senapsfröna och låt kallna. Häll upp på burk med tätt slutande lock.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen