Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Pico de gallo – tillbehör med sting!

Med det här underbara tillbehöret Pico de gallo blir gott från grillen ännu godare!

 Den finhackade salsan passar bra till grillat.
Den finhackade salsan passar bra till grillat. FOTO: Katarina Ekeström

Pico de gallo betyder tuppens näbb på spanska och är en salsa på tomater, chilifrukt, limejuice och koriander. Passar till det mesta om du gillar lite sting!

Läs också: Rostad potatis med salsa verde

Pico de gallo

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 400 gram tomater
  • ½ röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ mellanstark chilifrukt
  • 1 lime
  • 1 matsked olja
  • 2 kryddmått salt
  • 1/3 kruka färsk koriander

Gör så här:

  1. Tärna tomaterna smått. Finhacka lök och vitlök. Dela chilin och skrapa bort mellanväggarna innan den hackas mycket fint.
  2. Lägg tomater lök och chili i en skål. Pressa över lime och rör i oljan. Smaka av med salt. Skär koriandern fint och blanda i strax före servering.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen