Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 augusti

Pizza Bianca på Västerbottensvis

Tillsammans med löjrom, underbart god ostkräm och väldoftande dill blir denna pizza Bianca på västerbottensvis en garanterad succé.

 Att Pizza Bianca på Västerbottensvis är ostmästarens favorit förstår man i samma ögonblick man sätter tänderna i den. Himmelskt god!
Att Pizza Bianca på Västerbottensvis är ostmästarens favorit förstår man i samma ögonblick man sätter tänderna i den. Himmelskt god! FOTO: Västerbottensost

Pizza Bianca är en vit pizza utan tomatsås. När ostmästaren Thomas Rudins tillagar sitt superrecept blir det succé varje gång.

Läs också: Så gör du äkta pitepalt

Pizza Bianca på västerbottensvis

Skriv ut

Ingredienser

  • Deg
  • (Det går såklart lika bra med färdig deg. Hoppa bara över detta moment i så fall.)
  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 6 dl durumvete
  • 5 dl vetemjöl special
  • Ostkräm
  • 2 1/2 dl crème fraiche eller mascarponeost
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Topping
  • 150 g löjrom (stenbitsrom går också bra)
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl Västerbottensost®, riven
  • 1/2 citron, finrivet skal
  • 4 msk kapris

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vattnet. Rör ner socker, flingsalt och olivolja.
  2. Tillsätt durumvete och vetemjöl lite i taget och knåda degen tills den är elastisk, i maskin eller för hand.
  3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
  4. Dela degen i fyra och kavla ut tunt på ett mjölat bakbord.
  5. Rör ihop ostkrämen och bred ett jämnt lager över pizzabottnarna. Ringla över olivolja, strö på salt och peppra.
  6. Grädda pizzan i mitten av ugnen, 250 grader i cirka 5 minuter. Ta ut pizzan och toppa med löjrom, rödlök, dill, crème fraiche, kapris och smulad Västerbottensost. Riv till sist över lite citronskal.

Recept: Thomas Rudin

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen