Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 oktober 2018

Pizza bianco med getfeta och rödbetor

Våga variera! Pizza bianco med en bas på crème fraîche och topping av rödbetor och getfeta är ett smakrikt alternativ till den vanliga vesuvion.

 Pizzan blir inte bara god, den blir snygg också!
Pizzan blir inte bara god, den blir snygg också! FOTO: Matthew Phillips

Pizza finns att köpa färdig i varje frysdisk och vilket kvarter som helst. Men en hemgjord pizza slår allt. Vill du inte göra egen pizzadeg så går det bra att köpa en på rulle. Det är fyllningen som gör skillnaden.

Läs också: Tortillapizza med gorgonzola och bacon

Skriv ut

Ingredienser: (4 pizzor)

  • Pizzadeg
  • 50 g jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 7 dl vetemjöl special
  • Topping
  • crème fraîche, en burk
  • 4 rödbetor
  • 150 g getfeta
  • ruccola
  • solrosfrön
  • honung
  • olivolja

Gör så här:

  1. Pizza. Sätt ugnen på högsta värme, gärna 280 grader, och värm en baksten eller plåt i minst 45 minuter innan du ska grädda dina pizzor. På så vis får du en knaprig och god pizzabotten. Om du inte har en baksten kan du värma en plåt som du inte är så rädd om, i ugnen.
  2. Lös jästen i en bunke tillsammans med socker, honung och olja. Blanda i det kalla vattnet och rör så allt blandas. Tillsätt vetemjöl och knåda degen smidig i maskin i 5–10 minuter eller för hand i 15–20 minuter. Klar att baka ut.
  3. Kavla ut degen till tunna pizzor och lägg på bakplåtspapper, det blir då lättare att föra över pizzan på bakstenen eller plåten.
  4. Topping. Skala och skiva rödbetorna tunt, helst med mandolin. Bred ett tunt lager crème fraîche på pizzan och lägg på de skivade rödbetorna. Bryt fetaosten i bitar och fördela ut över pizzan.
  5. Baka pizzan. Lägg pizzan på den varma bakstenen eller plåten och baka färdigt pizzan i 5–10 minuter.
  6. Ta ut pizzan och toppa med ruccola och solrosfrön. Ringla över honung och olivolja. Avsluta med att pensla kanterna med lite olivolja.

Recept: Anna-Karin Gidlund och Sören Östman

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen