Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 juli

Pizzabullar

Packa picknickkorgen och ge dig ut i det gröna. Pizzabullar är den perfekta utflyktsmaten året om.

FOTO: Thomas Carlgren

Pizzabullar

Skriv ut

Ingredienser (18 bullar)

  • 3 dl kallt vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 2 dl durumvete
  • 6 - 7 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl pizzasås
  • 2 skivor salami
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 dl olivtapernade
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och lös sedan upp jästen med lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet och olja, honung, salt.
  3. Tillsätt durumvete och det mesta av mjölet.
  4. Arbeta ihop till en smidig och fast deg, med bakmaskin i 10 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
  7. Kavla ut degen till en rektangel 40 x 25 cm.
  8. Bred tomatsås på degen, fördela salami, tapenade och parmesan över.
  9. Rulla ihop degen från långsidan.
  10. Skär rullen i ca 18 bitar och lägg dem i bullformar på plåtar.
  11. Sätt ugnen på 225 grader.
  12. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  13. Pensla bullarna med ägg och strö över pinjenötter.
  14. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt sedan svalna på galler.

Recept Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen