Recept 23 augusti 2021
Plommonmarmelad med vinbär
Plommonmarmelad med vinbär är en god blandning som passar utmärkt på en rostad macka eller våffla med grädde. Ljuvligt på rostat!
Två av sommarens ljuvligaste smaker blir supergoda tillsammans i denna fina marmelad.
Läs också: Pinocchiotårtan alla älskar
Plommonmarmelad med vinbär
Skriv ut
Ingredienser (1 1/2 liter)
- 1 kg plommon
- 1/2 kg svarta och, eller röda vinbär
- 1 kg syltsocker
- 50 g skalad, flisad mandel
Gör så här
- Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär dem i mindre bitar. Skölj och repa vinbären.
- Blanda plommon, vinbär och syltsocker i en gryta och koka i cirka 10 minuter.
- Tillsätt mandelflisorna. Ta grytan från värmen och skumma noga.
- Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.