Recept 16 maj 2019
Plommonmarmelad
Har du trädgården full av plommon? Passa då på att safta och sylta. Här är ett recept på en god plommonmarmelad med kanel och stjärnanis.
Läs också: Grön tomatmarmelad – så gör du
Plommonmarmelad
Skriv ut
Ingredienser (cirka 1 1/2 kg)
- 1 kg plommon
- 2 kanelstänger
- 4 stjärnanis
- 1 kg syltsocker
- 200 g sötmandel, hackad
Gör så här:
- Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär plommonhalvorna i mindre bitar.
- Lägg plommonhacket och kryddorna i en kastrull och låt det koka i 10 min under omrörning.
- Tillsätt syltsocker och sötmandel och låt det koka i 2–3 min. Ta kastrullen från värmen och skumma av marmeladen noga.
- Häll upp marmeladen på varma och väl rengjorda burkar. Förvara dem svalt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.