Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj 2019

Plommonmarmelad

Har du trädgården full av plommon? Passa då på att safta och sylta. Här är ett recept på en god plommonmarmelad med kanel och stjärnanis.

 Plommonmarmeladen blir god på frukostmackan.
Plommonmarmeladen blir god på frukostmackan. FOTO: Istock

Läs också: Grön tomatmarmelad – så gör du

Plommonmarmelad

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 1/2 kg)

  • 1 kg plommon
  • 2 kanelstänger
  • 4 stjärnanis
  • 1 kg syltsocker
  • 200 g sötmandel, hackad

Gör så här:

  1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär plommonhalvorna i mindre bitar.
  2. Lägg plommonhacket och kryddorna i en kastrull och låt det koka i 10 min under omrörning.
  3. Tillsätt syltsocker och sötmandel och låt det koka i 2–3 min. Ta kastrullen från värmen och skumma av marmeladen noga.
  4. Häll upp marmeladen på varma och väl rengjorda burkar. Förvara dem svalt.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen