Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj

Plommonmarmelad

Har du trädgården full av plommon? Passa då på att safta och sylta. Här är ett recept på en god plommonmarmelad med kanel och stjärnanis.

 Plommonmarmeladen blir god på frukostmackan.
Plommonmarmeladen blir god på frukostmackan. FOTO: Istock

Läs också: Grön tomatmarmelad – så gör du

Plommonmarmelad

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 1/2 kg)

  • 1 kg plommon
  • 2 kanelstänger
  • 4 stjärnanis
  • 1 kg syltsocker
  • 200 g sötmandel, hackad

Gör så här:

  1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär plommonhalvorna i mindre bitar.
  2. Lägg plommonhacket och kryddorna i en kastrull och låt det koka i 10 min under omrörning.
  3. Tillsätt syltsocker och sötmandel och låt det koka i 2–3 min. Ta kastrullen från värmen och skumma av marmeladen noga.
  4. Häll upp marmeladen på varma och väl rengjorda burkar. Förvara dem svalt.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen