Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 augusti

Plommonpaj

Plommonpaj är en given fikafavorit i skördetider. Baka och bjud släkt och vänner redan i dag!

 Gör en smarrig plommonpaj av sensommarens skörd.
Gör en smarrig plommonpaj av sensommarens skörd. FOTO: Istock

När det dräller av plommon på backen gäller det att ta vara på de underbart goda frukterna. Denna paj är perfekt för just detta ändamål.

Servera pajen med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.

Läs också: Plommonmarmelad med kanel och stjärnanis

Plommonpaj

Skriv ut

Ingredienser:

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 150 g skalad sötmandel, mald
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl crème fraiche
  • en halv citron, skalet av
  • 1 l färska plommon
  • florsocker

Gör så här:

  1. Knåda smör, mjöl, socker och vatten till en slät deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel och ställ in i kylskåp i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Rör samman mandel, socker, ägg, crème fraiche och citronskal till fyllningen.
  5. Ta ut pajskalet ur kylen och häll i fyllningen.
  6. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Tryck ned plommonhalvorna i pajsmeten.
  7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
  8. Pudra pajen med florsocker och servera den ljummen eller kall.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen