Recept 8 augusti 2018
Plommonsylt med kanel och kardemumma
Den här plommonsylten med kanel och kardemumma är en självklar favorit som smakar lika bra på mackan som på gröten.
Tänk på: Om plommonen är söta kan du ta en mindre mängd socker än vad som står i receptet. Läs också: Så kokar du egen björnbärssylt
Plommonsylt med kanel och kardemumma
Skriv ut
Ingredienser (ger 1 liter sylt)
- 1 kg plommon
- 1 dl vatten
- 1 kanelstång
- 1 tsk kardemummakärnor
- 7,5 dl strösocker
Gör så här:
- Skölj, dela och kärna ur plommonen. Lägg kärnorna i en bit gasväv tillsammans med kanel och kardemumma.
- Koka plommonen och kärnpåse med vattnet i cirka 30 min. Ta kastrullen från värmen.
- Lyft upp kärnpåsen och rör ner sockret lite i taget. Låt sylten koka ca 10 min utan lock. Ta bort eventuellt skum.
- Häll upp sylten på rengjorda och varma burkar. Tillslut väl så ingen luft kommer in under locket.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.