Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Portvinskokta fikon

Servera de portvinskokta fikonen till goda ostar och frukt, ett bra alternativ till dessert.

 Fikonen är goda på ostbrickan.
Fikonen är goda på ostbrickan. FOTO: Anders Norrsell

Portvinskokta fikon är en dessert att fixa i förväg och servera till osten eller med vispad grädde eller glass.

Läs också: Ljuvligt god fikonpaj med korinter och rom

Portvinskokta fikon

Skriv ut

Ingredienser:

  • 6 portioner
  • 6 färsk fasta fikon
  • 2 dl portvin
  • 3 dl ljust muscovadosocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här:

  1. Dela fikonen i klyftor.
  2. Koka upp portvin och socker i en kastrull.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  4. Lägg ner frön och stång i grytan tillsammans med fikonklyftorna och koka långamt i 15-20 minuter.
  5. Placera fikonen i en varm väl diskad burk och häll över lagen.
  6. Förslut och förvara svalt till det är dags att servera.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen