Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 mars

Potatis- och äppelmimosa med pickles

En krämig potatissallad med pickles, äpple och purjolök.

 Servera potatismimosan på påskbuffén tillsammans med annat gott småplock.
Servera potatismimosan på påskbuffén tillsammans med annat gott småplock. FOTO: Ove Lindfors

Potatismimosa är en potatissallad med majonnäs och gräddfil som bas. Pickles, äpple och purjolök sätter extra piff på röran.

Läs också: Överbliven potatis – tips på rätter

Potatismimosa med pickles

Skriv ut

Ungredienser: (8 bufféportioner)

  • 1 kg kokt delikatesspotatis
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 dl tunt strimlad purjolök
  • 2 dl pickles
  • 1 äpple
  • salt
  • nymald peppar
  • gräslök

Gör så här:

  1. Skala potatisen och skär i bitar.
  2. Rör ihop majonnäs, gräddfil, senap, citronskal och purjolök.
  3. Fintärna pickles och äpple och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp salladen och strö över hackad gräslök.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen