Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 mars 2019

Potatis- och äppelmimosa med pickles

En krämig potatissallad med pickles, äpple och purjolök.

 Servera potatismimosan på påskbuffén tillsammans med annat gott småplock.
Servera potatismimosan på påskbuffén tillsammans med annat gott småplock. FOTO: Ove Lindfors

Potatismimosa är en potatissallad med majonnäs och gräddfil som bas. Pickles, äpple och purjolök sätter extra piff på röran.

Läs också: Överbliven potatis – tips på rätter

Potatismimosa med pickles

Skriv ut

Ungredienser: (8 bufféportioner)

  • 1 kg kokt delikatesspotatis
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 dl tunt strimlad purjolök
  • 2 dl pickles
  • 1 äpple
  • salt
  • nymald peppar
  • gräslök

Gör så här:

  1. Skala potatisen och skär i bitar.
  2. Rör ihop majonnäs, gräddfil, senap, citronskal och purjolök.
  3. Fintärna pickles och äpple och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp salladen och strö över hackad gräslök.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen