Recept 18 mars 2019
Potatis- och äppelmimosa med pickles
En krämig potatissallad med pickles, äpple och purjolök.
Potatismimosa är en potatissallad med majonnäs och gräddfil som bas. Pickles, äpple och purjolök sätter extra piff på röran.
Läs också: Överbliven potatis – tips på rätter
Potatismimosa med pickles
Skriv ut
Ungredienser: (8 bufféportioner)
- 1 kg kokt delikatesspotatis
- 1 dl majonnäs
- 1 1/2 dl gräddfil
- 1 msk skånsk senap
- 2 tsk rivet citronskal
- 2 dl tunt strimlad purjolök
- 2 dl pickles
- 1 äpple
- salt
- nymald peppar
- gräslök
Gör så här:
- Skala potatisen och skär i bitar.
- Rör ihop majonnäs, gräddfil, senap, citronskal och purjolök.
- Fintärna pickles och äpple och vänd ner. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp salladen och strö över hackad gräslök.