Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 21 april 2017

Potatisbullar med rödlök och fetaost

Detta recept på potatisbullar brukar vara barnens favorit och passar perfekt att laga om du har kokt potatis över!

FOTO: Lena Djuphammar

Dessa potatisbullar går att göra på rester av både potatis och på potatismos – men då behövs ingen mjölk. Potatisbullarna är smaksatta med fetaost, men det går att utesluta för den som vill.

Du behöver:

4 portioner

500 g kokt, skalad potatis
2 ägg
2 msk mjölk
1/2 tsk salt
200 g fetaost
1 dl ströbröd
2 msk smör till stekning

Till servering:

strimlat bacon eller
rökt sidfläsk
rödlök
rårörda lingon

Gör så här:

1. Mosa eller pressa potatisen.
2. Blanda med ägg, mjölk och salt.
3. Smula ner fetaosten.
4. Forma till små, platta bullar och vänd dem i ströbröd.
5. Stek i smör på medelvärme.
6. Stek bacon eller sidfläsk, hacka rödlöken och servera till potatisbullarna tillsammans med rårörda lingon.

Receptet kommer från boken Potatis – Jordens guld, Ordalaget bokförlag, av Pernilla Rönnlid och Lena Djuphammar

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen