Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 juni 2018

Potatiscanapéer med makrillskagen

Skagen i ny tappning med rökt makrill. Röran går också bra att klicka på knäckebrödsbitar.

 Variera skagenröran med rökt makrill.
Variera skagenröran med rökt makrill. FOTO: Ove Lindfors

Inte för att vi på något sätt tröttnat på den klassiska skagenröran, men det är alltid trevligt med lite förnyelse. I detta recept används därför rökt makrill i stället för räkor. Klicka röran på små delade potatisar och du har en trevlig bufférätt.

Läs också: Bästa glutenfria smörgåstårtan med räkor och lax

Potatiscanapéer med makrillskagen

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner )

  • 16 kokta färskpotatisar
  • Röra
  • 200 g rökt makrillfilé
  • 125 g kesella
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl hackad rödlök
  • ½ dl hackad dill
  • ½ krm cayennepeppar
  • salt
  • Garnering
  • hackad gräslök
  • skivade rädisor

Gör så här:

  1. Dela makrillen i små, små bitar.
  2. Blanda kesella, majonnäs lök, dill och peppar. Vänd ner makrillen. Smaka av med salt.
  3. Dela potatisarna på längden, skär bort en tunn skiva i botten så står de stadigare.
  4. Lägg en klick röra på varje potatis. Garnera med gräslök och rädisor.

Recept: Caroline Hofberg

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen