Recept 28 februari 2020
Potatismacka med ärtröra och äggmajonnäs
Kika i kylen efter lyxiga rester och gör en macka som funkar som en hel middag. Den ultimata megamackan har du här.
Här visar gårdagens kokta potatis upp en ny sida. Nyttigare och läckrare än Katarina Ekeströms specialare kan en macka knappast bli.
Läs också: Broccoligratäng – enkelt recept
Ärtig potatismacka med äggmajonnäs
Skriv ut
Ingredienser (4 personer):
- 4 skivor danskt rågbröd
- ärtröra (se separat recept här nedanför)
- 4 potatisar, kokta, kalla, skivade
- 1 dl majonnäs
- 2 ägg, hårdkokta, hackade
- 2 msk purjolök eller annan lök, fint skuren
- ärtskott
- kryddkrasse
Gör så här:
- Bred det mörka brödet med ärtröran. Lägg potatisskivorna över.
- Blanda majonnäsen med ägghack och lök. Lägg en generös sked på varje smörgås. Toppa med ärtskott och kryddkrasse.
Ärtröra
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 dl gröna ärtor, frysta
- 2 msk solroskärnor
- 1 msk rapsolja
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk pressad citron
- salt
Gör så här:
- Tina ärtorna.
- Mixa med övriga ingredienser till en bredbar röra.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.