Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 februari 2020

Potatismacka med ärtröra och äggmajonnäs

Kika i kylen efter lyxiga rester och gör en macka som funkar som en hel middag. Den ultimata megamackan har du här.

 Nyttig, mättande och superläcker macka av fräscha råvaror.
Nyttig, mättande och superläcker macka av fräscha råvaror. FOTO: Katarina Ekeström

Här visar gårdagens kokta potatis upp en ny sida. Nyttigare och läckrare än Katarina Ekeströms specialare kan en macka knappast bli.

Läs också: Broccoligratäng – enkelt recept

Ärtig potatismacka med äggmajonnäs

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 4 skivor danskt rågbröd
  • ärtröra (se separat recept här nedanför)
  • 4 potatisar, kokta, kalla, skivade
  • 1 dl majonnäs
  • 2 ägg, hårdkokta, hackade
  • 2 msk purjolök eller annan lök, fint skuren
  • ärtskott
  • kryddkrasse

Gör så här:

  1. Bred det mörka brödet med ärtröran. Lägg potatisskivorna över.
  2. Blanda majonnäsen med ägghack och lök. Lägg en generös sked på varje smörgås. Toppa med ärtskott och kryddkrasse.

Recept: Katarina Ekeström

Ärtröra

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 dl gröna ärtor, frysta
  • 2 msk solroskärnor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • salt

Gör så här:

  1. Tina ärtorna.
  2. Mixa med övriga ingredienser till en bredbar röra.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen