Recept 28 september 2017
Potatismos med trattkantareller – bästa höstmiddagen
Hösten är här och likaså högsäsongen för potatismos. Och det finns många sätt att göra det på. Här är en variant på mos med kantareller.
Receptet kommer från Lands Katarina Ekeström. Just det här moset blir fint och luftigt och passar utmärkt tillsammans med biffar och enbärssås.
Läs också: Färsbiffar deluxe – ett grundrecept
Potatismos
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 kg mjölig potatis
- 1 ½ -2 dl gräddmjölk
- salt peppar (ev. en smörklick)
- Tillbehör:
- kantareller, (exempelvis trattkantareller), savoykål och purjolök
Gör så här:
- Koka potatisen i saltat vatten.
- Värm en blandning av grädde och mjölk. Proportionerna ändras efter vad som serveras till.
- Häll av den genomkokta potatisen och lägg tillbaka den i kastrullen.
- Ta fram elvispen. Mosa potatisen grovt med vispen innan du häller på vätskan i omgångar för att ha koll på att det inte blir för mycket. Vispa slätt men bara precis tills det är klart annars finns risk att det blir segt och klistrigt.
- Smaka av med salt och peppar och lägg eventuellt i en klick smör.
- Skiva kantarellerna, kålen och purjolöken. Smörstek och blanda sedan i potatismoset. Superenkelt, gott och vackert!
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.