Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 september 2017

Potatismos med trattkantareller – bästa höstmiddagen

Hösten är här och likaså högsäsongen för potatismos. Och det finns många sätt att göra det på. Här är en variant på mos med kantareller.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Receptet kommer från Lands Katarina Ekeström. Just det här moset blir fint och luftigt och passar utmärkt tillsammans med biffar och enbärssås.

Läs också: Färsbiffar deluxe – ett grundrecept

Potatismos

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 ½ -2 dl gräddmjölk
  • salt peppar (ev. en smörklick)
  • Tillbehör:
  • kantareller, (exempelvis trattkantareller), savoykål och purjolök

Gör så här:

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Värm en blandning av grädde och mjölk. Proportionerna ändras efter vad som serveras till.
  3. Häll av den genomkokta potatisen och lägg tillbaka den i kastrullen.
  4. Ta fram elvispen. Mosa potatisen grovt med vispen innan du häller på vätskan i omgångar för att ha koll på att det inte blir för mycket. Vispa slätt men bara precis tills det är klart annars finns risk att det blir segt och klistrigt.
  5. Smaka av med salt och peppar och lägg eventuellt i en klick smör.
  6. Skiva kantarellerna, kålen och purjolöken. Smörstek och blanda sedan i potatismoset. Superenkelt, gott och vackert!

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen