Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 juni

Potatissallad med mormorsdressing

Detta är en fint syrlig potatissallad med smak från förr. Ättika socker och grädde ger en friskt syrlig smak.

 Syrlig potatissallad med ättika socker och grädde.
Syrlig potatissallad med ättika socker och grädde. FOTO: Katarina Ekeström

Denna potatissallad passar finfint till sältan i grillat kött.

Läs också: Västerbottenslax i ugn

Potatissallad med mormorsdressing

Skriv ut

Ingredienser (6–8 bufféportioner)

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 gurka
  • 150 g sockerärtor
  • 1 knippa gräslök
  • 1 knippa dill
  • 100 g gröna blad, sallat, spenat
  • Mormorsdressing
  • 2 msk ättika, 12 %
  • 1 msk socker
  • 3 msk vatten
  • ¾ tsk gula senapsfrön
  • 1 dl grädde
  • 1 äggula
  • salt
  • Ätbar dekoration kronblad av violer eller andra ätbara blommor

Gör så här

  1. Skrapa potatisen och koka den i generöst saltat vatten. Låt svalna tills den är ljummen.
  2. Skiva gurka och sockerärtor. Skär gräslöken i tunna ringar och finhacka dillen.
  3. Bryt eller skär salladen i bitar.
  4. Koka upp ättika, socker, vatten och senapsfrö. Låt det bubbla någon minut så att lagen tjocknar något. Ta från plattan och låt svalna. Blanda den avsvalnade lagen med grädde och äggula. Smaka av med salt.
  5. Skär potatisen i bitar. Blanda salladens ingredienser, men vänta med dressingen tills strax före servering. Annars vissnar sallatsbladen i kontakt med syran. Dekorera eventuellt med ätbara kronblad.

Recept: Katrina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen