Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 25 oktober 2016

Potatissallad med timjan och dijon

Här är ett recept på en klassisk potatissallad som passar perfekt till en bit grillat eller ugnsstekt kött – eller till kallskuret!

Bild 1/2
Bild 2/2

På sommaren kan du göra denna potatissallad på nypotatis, men den blir lika god på vinterpotatis. Rädisorna skivas och får gärna ligga en stund i dressingen så att de blir lite mjuka. Då mildras också den lite kärva smaken.

Du behöver:

6 portioner

900 g potatis
1 dl kallpressad olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk dijonsenap honung
1 msk kapris
1 msk hackad timjan
1/2 dl hackad persilja
200 g rädisor
1 salladslök
en knippe ärtskott
1/2 dl kesella/kvarg
1/2 dl majonnäs
salt
peppar

Gör så här:

1. Koka potatisen. Låt den svalna.
2. Vispa ihop olivolja, balsamvinäger och dijonsenap.
3. Rör ner kapris och de hackade kryddörterna.
4. Skiva rädisorna och lägg i dressingen.
5. Hacka salladslök och ärtskott och lägg i dressingen.
6. Rör även ner kesella eller kvarg och majonnäs.
7. Skär potatisen i munsbitar och vänd ner i dressingen. Salta och peppra.
8. Låt gärna salladen vila en stund innan den serveras.

Receptet kommer från boken Potatis – Jordens guld, Ordalaget bokförlag, av Pernilla Rönnlid och Lena Djuphammar.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen