Recept 5 september
Potatissallad på tre sätt
Potatis är gott, potatissallad är godare! Dessutom kan den varieras i så många varianter så hälften vore nog. Här är tre varianter - testa alla tre! Recepten är skapade av Tareq Taylor.
Receptet är publicerat i Tareq Taylors kokbok Grilla som getts ut på förlaget Bonnier Fakta 2023, Så här skriver Tareq om recepten:
”I det stora utbudet av potatis-rätter är det ibland lätt att glömma potatissalladen. Därför vill jag påminna om att en potatissallad är perfekt till det grillade på sommarbordet. Den går dessutom att variera både i smak och konsistens.”
Läs också: Krämig potatissallad med Västerbottenost
Potatissallad på tre sätt
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 1 kg kokta små potatisar eller färskpotatisar
- Svenska smaker:
- 1 äpple
- 1 liten gul lök
- 1⁄2 dl kapris, avrunnen
- 2 dl majonnäs
- 1⁄2 dl crème fraiche
- 1 tsk flingsalt
- Italienska smaker:
- 1 rödlök
- 2 salladslökar
- 1 knippe bladpersilja
- 1 msk färsk hackad timjan
- 2 msk vitvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- Tyska smaker:
- 1 rödlök
- 1 litet knippe dill
- 2 msk kapris, avrunnen
- 1 msk fransk senap
- 1 1⁄2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
- Svenska smaker:
- Skär potatisen och äpplet i tärningar.
- Skala och finhacka löken.
- Lägg potatis, äpple, lök och kapris i en skål.
- Vänd försiktigt ner majonnäs och crème fraiche.
- Smaksätt med salt.
- Italienska smaker:
- Skär potatisen i skivor.
- Skala och skiva rödlöken.
- Strimla salladslöken.
- Hacka persiljan.
- Lägg potatis, lök, persilja och timjan i en skål.
- Häll i vinäger och olja och vänd runt försiktigt.
- Smaksätt med salt.
- Tyska smaker:
- Skär potatisen i skivor.
- Skala och skiva rödlöken.
- Hacka dillen.
- Lägg potatis och lök i en skål och blanda med dill, kapris, senap, vinäger och olja.
- Smaksätt med salt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.