Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 september

Potatissallad på tre sätt

Potatis är gott, potatissallad är godare! Dessutom kan den varieras i så många varianter så hälften vore nog. Här är tre varianter - testa alla tre! Recepten är skapade av Tareq Taylor.

FOTO: Simon Bajada

Receptet är publicerat i Tareq Taylors kokbok Grilla som getts ut på förlaget Bonnier Fakta 2023, Så här skriver Tareq om recepten:…

”I det stora utbudet av potatis-rätter är det ibland lätt att glömma potatissalladen. Därför vill jag påminna om att en potatissallad är perfekt till det grillade på sommarbordet. Den går dessutom att variera både i smak och konsistens.”

Läs också: Krämig potatissallad med Västerbottenost

Potatissallad på tre sätt

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg kokta små potatisar eller färskpotatisar
  • Svenska smaker:
  • 1 äpple
  • 1 liten gul lök
  • 1⁄2 dl kapris, avrunnen
  • 2 dl majonnäs
  • 1⁄2 dl crème fraiche
  • 1 tsk flingsalt
  • Italienska smaker:
  • 1 rödlök
  • 2 salladslökar
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Tyska smaker:
  • 1 rödlök
  • 1 litet knippe dill
  • 2 msk kapris, avrunnen
  • 1 msk fransk senap
  • 1 1⁄2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Svenska smaker:
  2. Skär potatisen och äpplet i tärningar.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Lägg potatis, äpple, lök och kapris i en skål.
  5. Vänd försiktigt ner majonnäs och crème fraiche.
  6. Smaksätt med salt.
  7. Italienska smaker:
  8. Skär potatisen i skivor.
  9. Skala och skiva rödlöken.
  10. Strimla sallads­löken.
  11. Hacka persiljan.
  12. Lägg potatis, lök, persilja och timjan i en skål.
  13. Häll i vinäger och olja och vänd runt försiktigt.
  14. Smaksätt med salt.
  15. Tyska smaker:
  16. Skär potatisen i skivor.
  17. Skala och skiva rödlöken.
  18. Hacka dillen.
  19. Lägg potatis och lök i en skål och blanda med dill, kapris, senap, vinäger och olja.
  20. Smaksätt med salt.

Recept Tareq Taylor Foto Simon Bajada

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen