Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 oktober

Potatissoppa med spenat, ädelost och valnötter

Ädelost, nötter och spenat är alltid gott tillsammans och ger både fin färg och god smak till potatissoppan.

 Grönt är skönt vad smarriga soppor beträffar.
Grönt är skönt vad smarriga soppor beträffar. FOTO: Ove Lindfors

En elegant soppa på potatis och ädelost. För bästa resultat behöver du en mixer. De delade valnötterna strör du över innan servering.

Läs också: Krämig broccolisoppa med fetaost

Ingredienser: (4 portioner)

  • 600 g potatis av mjölig sort
  • 1 gul lök
  • smör
  • 7 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • ca 130 g babyspenat
  • 3 dl mjölk, 3 %
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille
  • 1 msk pressad citron
  • salt
  • nymald peppar
  • valnötter

Gör så här:

  1. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken och fräs den sedan genomskinlig i smör. Blanda i potatisen och fräs runt någon minut.
  2. Häll på fonden. Koka potatisen mjuk och lite mosig under lock, cirka 20 minuter. Låt spenaten koka med någon minut på slutet.
  3. Mixa soppan slät tillsammans med mjölk och crème fraiche och värm sedan ett par minuter.
  4. Ta soppan från värmen, smula ner osten och låt den smälta. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Strö över delade nötter vid servering.

Recept: Caroline Hofberg

Lands Nyhetsbrev

Gör som 41 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen