Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 mars 2020

Prinsesstårta i långpanna

Är ni många som firar? Då är det en smart och smarrig prinsesstårta i långpanna som gäller. Här är Frida Skattbergs härliga recept – ger 30 mumsiga bitar!

 Prinsesstårta i långpanna – den perfekta kalastårtan när man är många.
Prinsesstårta i långpanna – den perfekta kalastårtan när man är många. FOTO: Helén Pe

Att baka i långpanna är supersmart när man är många som ska njuta av resultatet. Så när det är storkalas på gång är det en fantastiks idé att baka även tårta i långpanna.

Detta ljuvliga recept kommer från Frida Skattbergs bok ”Baka i långpanna deluxe” (Bonnier).

 Boken ”Baka i långpanna deluxe” bjuder på underbara fikarecept.
Boken ”Baka i långpanna deluxe” bjuder på underbara fikarecept. FOTO: Helén Pe

Läs också: Pinocchiotårta – bästa receptet

Prinsesstårta i långpanna

Skriv ut

Ingredienser (30 bitar):

  • Tårtbotten
  • 10 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 dl hallonsylt
  • 4 dl vaniljkräm
  • Garnering
  • 850 g grön marsipan
  • 200 g rosa marsipan
  • ev florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä två långpannor (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp på hög hastighet i 8 minuter.
  3. Sikta i de torra ingredienserna och vänd runt med en slickepott till en klumpfri smet. Fördela smeten jämnt i formarna och bred ut så att smeten täcker hela botten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter – håll koll, bottnarna ska bli gyllene.
  4. Ta ut och skär till kanterna en aning. Vänd sedan upp bottnarna på var sitt nytt bakplåtspapper och låt svalna. Vispa grädden till fyllningen ganska hårt medan bottnarna svalnar och ställ åt sidan så länge.
  5. Lägg första tårtbotten på ett serveringsfat och bred sedan på hallonsylten. Lägg på nästa tårtbotten och bred på vaniljkräm.
  6. Klicka ut vispgrädden över vaniljkrämen och arbeta försiktigt ut den jämnt över hela tårtan. Spackla kanterna med lite grädde.
  7. Kavla ut marsipanen till cirka 2 mm tjocklek. Lägg sedan marsipanen över tårtan och arbeta försiktigt med händerna för att få fina, jämna kanter. Skär bort överflödig marsipan runt kanterna.
  8. Dekorera tårtan med rosor gjorda av den rosa marsipanen. Pudra eventuellt över lite florsocker före servering.

Recept: Frida Skattberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen