Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 mars

Prinsesstårta i långpanna

Är ni många som firar? Då är det en smart och smarrig prinsesstårta i långpanna som gäller. Här är Frida Skattbergs härliga recept – ger 30 mumsiga bitar!

 Prinsesstårta i långpanna – den perfekta kalastårtan när man är många.
Prinsesstårta i långpanna – den perfekta kalastårtan när man är många. FOTO: Helén Pe

Att baka i långpanna är supersmart när man är många som ska njuta av resultatet. Så när det är storkalas på gång är det en fantastiks idé att baka även tårta i långpanna.

Detta ljuvliga recept kommer från Frida Skattbergs bok ”Baka i långpanna deluxe” (Bonnier) som kommer ut den 17 mars 2020.

Här får du veta hur man gör en marsipanros.

 Boken ”Baka i långpanna deluxe” bjuder på underbara fikarecept.
Boken ”Baka i långpanna deluxe” bjuder på underbara fikarecept. FOTO: Helén Pe

Läs också: Pinocchiotårta – bästa receptet

Prinsesstårta i långpanna

Skriv ut

Ingredienser (30 bitar):

  • Tårtbotten
  • 10 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 dl hallonsylt
  • 4 dl vaniljkräm
  • Garnering
  • 850 g grön marsipan
  • 200 g rosa marsipan
  • ev florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä två långpannor (40 × 30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp på hög hastighet i 8 minuter.
  3. Sikta i de torra ingredienserna och vänd runt med en slickepott till en klumpfri smet. Fördela smeten jämnt i formarna och bred ut så att smeten täcker hela botten. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter – håll koll, bottnarna ska bli gyllene.
  4. Ta ut och skär till kanterna en aning. Vänd sedan upp bottnarna på var sitt nytt bakplåtspapper och låt svalna. Vispa grädden till fyllningen ganska hårt medan bottnarna svalnar och ställ åt sidan så länge.
  5. Lägg första tårtbotten på ett serveringsfat och bred sedan på hallonsylten. Lägg på nästa tårtbotten och bred på vaniljkräm.
  6. Klicka ut vispgrädden över vaniljkrämen och arbeta försiktigt ut den jämnt över hela tårtan. Spackla kanterna med lite grädde.
  7. Kavla ut marsipanen till cirka 2 mm tjocklek. Lägg sedan marsipanen över tårtan och arbeta försiktigt med händerna för att få fina, jämna kanter. Skär bort överflödig marsipan runt kanterna.
  8. Dekorera tårtan med rosor gjorda av den rosa marsipanen. Pudra eventuellt över lite florsocker före servering.

Recept: Frida Skattberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen