Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 september 2018

Pulled burger på vildsvinskarré

Pulled kött har på senare år blivit en riktig favorit hos många svenskar. För den som tröttnat på den vanliga fläskvarianten kommer här ett recept med viltsvin.

 Efter fyra timmar i ugn på låg värme är köttet så mört att det enkelt dras i trådiga bitar för att serveras som burgare.
Efter fyra timmar i ugn på låg värme är köttet så mört att det enkelt dras i trådiga bitar för att serveras som burgare. FOTO: Katarina Ekeström

Väl omhändertaget är vildsvin ett milt kött. Det är mörkare än det från tama svin, men saknar samtidigt distinkt, utpräglad viltsmak och kan därför användas till mycket. Som pulled burger passar köttet därför utmärkt.

Läs också: Pulled pork – enkelt och gott!

Pulled burger på vildsvinskarré

Ingredienser: (4-6 personer)

  • 800 g vildsvinskarré
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 tsk mald rökt chili, chipotle
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • burgarbröd
  • sallatsblad
  • tomat
  • lök
  • majonnäs

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Fräs lök och vitlök i en gryta som klarar att stå i ugnen. Blanda i de övriga ingredienserna.
  2. Lägg köttet i grytan och ös tomatröran över. Sätt på lock och placera i ugnen. Nu ska karrén stanna i värmen i minst 4 timmar. Titta till den ibland så att det inte blir för torrt och bränner fast i botten. Fyll på med en skvätt vatten vid behov.
  3. Köttet är klart när det är så mört att det faller sönder om du drar lite i det med en gaffel. Nu kan det kylas för att värmas lätt och ätas senare eller serveras direkt.
  4. Vid servering dras köttet i trådiga bitar med hjälp av ett par gafflar. Blanda köttet med den nästan helt hopkokade såsen och servera på burgarbröd med sallat, tomat, lök och majonnäs.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen