Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 mars 2019

Pulled pancake

Denna pannkaka ska dras isär i stora bitar med hjälp av en gaffel innan den äts tillsammans med färska bär och vispgrädde.

 Pulled pancake blir som stora bitar av underbart gott fluff.
Pulled pancake blir som stora bitar av underbart gott fluff.

Mattrenden ”pulled” har letat sig fram till favoriträtten pannkaka. Det handlar om att grädda en stor fluffig pannkaka som dras isär och serveras som en hög av bitar.

I Österrike kallas samma rätt för Kaiserschmarrn, kejserlig pannkaka. Ett ljuvligt gott och nytänkande sätt att äta pannkaka på!

Läs också: Pannkaksrulle med köttfärs

Pulled pancake

Skriv ut

Ingredienser (4 pers):

  • 2 dl vetemjöl
  • 1,25 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • salt
  • smör
  • Till servering:
  • vispgrädde
  • sylt eller färska bär
  • florsocker

Gör så här:

  1. Separera äggvitorna och äggulorna.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa in mjölk och äggulor med elvisp.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner i smeten.
  4. Häll i smeten i en varm stekpanna med smält smör. Jämna till försiktigt.
  5. Stek tills undersidan får en fin gyllene färg, ca 2 minuter.
  6. Vänd på hela pannkakan och stek tills den är genomgräddad.
  7. Lägg upp pannkakan på ett fat och dra med hjälp av två gafflar isär bitar på ca 2 cm.
  8. Lägg tillbaka bitarna i stekpannan och stek i smör ytterligare några minuter.
  9. Servera med pudrat florsocker, vispgrädde och sylt eller färska bär.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen