Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 juli 2017

Pulled pork - enkelt och gott!

Pulled pork – enkelt och underbart gott. Här är receptet du behöver för att lyckas!

 Pulled pork – så här gör du den underbara rätten! Enkelt och supergott!
Pulled pork – så här gör du den underbara rätten! Enkelt och supergott! FOTO: Katarina Ekeström

Har du inte testat att göra egen pulled pork ännu är det dags nu.

I originalreceptet är pulled pork fläskkött som kokas länge tillsammans med kryddor så att det blir faller sönder och blir riktigt mört. Men det går att använda fler typer av kött, som till exempel nötkött, kyckling eller vildsvin – då får du pulled beef, pulled chicken och pulled boar – det låter det!

Det behöver lite tid på sig i ugnen men ju längre tid det tar desto godare blir det – och med detta recept kan du inte misslyckas!

Receptet kommer från matbloggaren Katarina Ekeströms blogg – följ gärna hennes äventyr i köket!

Pulled pork-burgare

Skriv ut

Det här behöver du:

  • Pulled pork:
  • 1 kg framdelskött, bog, karré, bringa eller högrev (räkna med 125-150 g per burgare)
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 500 gram färska tomater eller 1 burk krossade
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 – 1 ½ tsk chipotlepulver (rökt chili)
  • 1 tsk mald spiskummin
  • salt
  • Tillbehör:
  • Burgarbröd - ett eller två per person
  • Sallat
  • Tomatskivor
  • Majonnäs
  • Picklad rödlök
  • Gurka

Så här gör du:

  1. Putsa köttet och dela eventuellt i bitar. Salta lätt och lägg åt sidan.
  2. Skiva lök och vitlök. Fräs lätt i olja innan du häller på tomater och övriga ingredienser. Puttra ihop till en sås.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en gryta eller form. Täck med lock eller folie och ställ in i ugnen. Låt stå två till tre timmar tills köttet är mört så att det enkelt kan dras och fördelas i trådiga bitar.
  4. Kontrollera ibland att det inte kokar torrt, då får du fylla på med vätska. Lite fond brukar bli bra. Tillagningen ska vara fuktig och på slutet ska ”såsen” vara som en tjock smakrik barbecuesås att blanda med köttet. Inte för torrt och inte för rinnigt.
  5. Det här kan göras i god tid. Köttet kan värmas igen före servering. Lite trickigt att hitta ett snyggt sätt att lägga upp, men jag brukar ta upp köttet på en skärbräda och dra det i bitar. Sedan får alla bygga sina egna burgare och servera sig själva.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen