Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Pumpagratäng med grönkål och stilton

Härlig vegetarisk vintergratäng fylld av smak från stiltonost, valnötter och grönkål.

 Vegogott med pumpagratäng på grönkål och stilton.
Vegogott med pumpagratäng på grönkål och stilton.

Gratängen passar till julskinkan, såväl som till korven och köttbullarna. Gratängen är också en god vegorätt att göra lunchlådor på.

Läs också: Vegetarisk smörgåstårta med fetaost

Pumpagratäng med grönkål och stilton

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 400 g grönkålsblad med stjälk
  • 1 purjolök
  • smör
  • 1 dl vatten
  • ca 600 butternutpumpa
  • 150 g stiltonost
  • 75 g valnötter
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • nymald peppar
  1. Repa kålbladen från stjälkarna. Skölj och strimla purjolöken. Mjukstek lök och kål i smör i en gryta. Tillsätt vattnet och låt koka in under lock. Låt svalna.
  2. Skala, kärna ur och skiva pumpan. Smula osten. Bryt nötterna i bitar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll över i en ugnsfast form. Peta ner grönkålen lite så att den inte bränns.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills grönsakerna är mjuka, cirka 40 minuter.
  5. Täck med aluminiumfolie och låt vila cirka 10 minuter före servering.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen