Recept 11 oktober 2018
Pumpamos – gott till mycket
Mångsidig, god och snygg. Pumpan är en av höstens okända guldkorn – som förtjänar en plats i rampljuset. Här ett recept på fantastiskt gott pumpamos.
Receptet kommer från Lands matskribent Katarinas Ekeström. Det går snabbt att laga och passar perfekt till lammracks, eller som grund till soppor och andra rätter.
Läs också: Laga gott av pumpa – Lands godaste recept
Pumpamos
Ingredienser:
- 1 matpumpa, runt 700 g
- 1 rejäl smörklick
- salt
- peppar
- ett litet örthack, persilja, rosmarin eller timjan
Gör så här:
- Halvera pumpan och gröp ur fröna med en sked. Skala den med en kniv. Var rädd om fingrarna. Dela i bitar och koka i lättsaltat vatten.
- När pumpan är mjuk häller du av vattnet och lägger tillbaka pumpan i kastrullen. Lägg i en klick smör. Var generös. Mixa med stavmixer till ett slätt mos. Mixerstav går bra eftersom pumpa inte innehåller stärkelse som gör moset klistrigt.
- Smaka av med salt och peppar. Strö över lite örthack och lägg på en smörklick som får smälta över moset. Servera direkt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.