Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 oktober

Pumpamos – gott till mycket

Mångsidig, god och snygg. Pumpan är en av höstens okända guldkorn – som förtjänar en plats i rampljuset. Här ett recept på fantastiskt gott pumpamos.

 Pumpamos går bra att frysa in och använda som grund till andra rätter, till exempel pumpasoppa.
Pumpamos går bra att frysa in och använda som grund till andra rätter, till exempel pumpasoppa.

Receptet kommer från Lands matskribent Katarinas Ekeström. Det går snabbt att laga och passar perfekt till lammracks, eller som grund till soppor och andra rätter.

Läs också: Laga gott av pumpa – Lands godaste recept

Pumpamos

Ingredienser:

  • 1 matpumpa, runt 700 g
  • 1 rejäl smörklick
  • salt
  • peppar
  • ett litet örthack, persilja, rosmarin eller timjan

Gör så här:

  1. Halvera pumpan och gröp ur fröna med en sked. Skala den med en kniv. Var rädd om fingrarna. Dela i bitar och koka i lättsaltat vatten.
  2. När pumpan är mjuk häller du av vattnet och lägger tillbaka pumpan i kastrullen. Lägg i en klick smör. Var generös. Mixa med stavmixer till ett slätt mos. Mixerstav går bra eftersom pumpa inte innehåller stärkelse som gör moset klistrigt.
  3. Smaka av med salt och peppar. Strö över lite örthack och lägg på en smörklick som får smälta över moset. Servera direkt.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen