Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 oktober 2017

Pumpasoppa med äpple och vitlök

Värmande och len och god! Höstens recept för pumpasoppa hittar du här, och varför inte bara lite gott bröd till som du kan njuta av under middagen?

FOTO: GMVozd

Hälsoeffekterna i all ära, men den är ju så underbart god! Lär dig av amerikanen Louis Lehmann som odlar pumpor till vardags och som delat med sig av sitt klockrena recept.

Läs också: Soppor kan vara snabblagade! !esta soppa pronto – klar på en kvart

Array

Skriv ut

Ingredienser

  • ca 1 1/2 kg pumpa (t ex Orange Cutie eller annan Hokkaido-sort)
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 l vatten
  • 5 hönsbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och kärna ur pumpa och äpple.
  2. Skär i 2 cm stora bitar.
  3. Skala och skär lök och vitlök.
  4. Fräs tillsammans med pumpabitarna i olja i en stor kastrull ca 10 minuter.
  5. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
  6. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter.
  7. Tillsätt grädde och låt koka upp.
  8. Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer.
  9. Smaka av med salt och vitpeppar.

www.pumpkinpatch.se

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen