Recept 15 februari
Pytt Bellman à la Bergslagsdelikatesser – laga lyxig husmanskost
Pytt Bellman à la Bergslagsdelikatesser är en gräddigt god husmansrätt med smakrik korv. Festmat för alla som gillat rejäl och mättande mat.
Detta fantastiskt goda recept kommer från Bergslagsdelikatesser där hjortchoritzon kommer från. Daniel Olsson, Anders Bergback och Martin Beme som driver företaget önskar smaklig spis!
Receptet ingår i Den svenska korvresan av Jan Scherman där han berättar om skickliga mathantverkare i hela Sverige.
Läs också: Ljuvligt god flygande Jacob
Pytt Bellman à la Bergslagsdelikatesser
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 400 g vildsvin, gärna stek, kotlett eller karré
- 300 g hjortchorizo
- 2–3 schalottenlökar
- 1,2 kg potatis,
- 5 dl vispgrädde
- salt och peppar
Gör så här
- Börja med potatisen. Tvätta eller skala och koka den nästan klar. Låt den svalna.
- Tärna kött, korv, lök och potatis i lagom stora bitar (cirka 2 x 2 cm). Salta och peppra efter smak.
- Bryn allt tillsammans i stekpanna på hög värme tills det fått fin färg. Tillsätt vispgrädde i stekpannan. Stäng av plattan och lägg på ett lock.
- Servera genast när rätten blivit lagom krämig. En grönsallad av valfritt slag är gott till.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.