Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 februari

Pytt Bellman à la Bergslagsdelikatesser – laga lyxig husmanskost

Pytt Bellman à la Bergslagsdelikatesser är en gräddigt god husmansrätt med smakrik korv. Festmat för alla som gillat rejäl och mättande mat.

 Pytt Bellman à la Bergslagsdelikatesser med god hjortchorizo.
Pytt Bellman à la Bergslagsdelikatesser med god hjortchorizo. FOTO: Korvboken

Detta fantastiskt goda recept kommer från Bergslagsdelikatesser där hjortchoritzon kommer från. Daniel Olsson, Anders Bergback och Martin Beme som driver företaget önskar smaklig spis!

Receptet ingår i Den svenska korvresan av Jan Scherman där han berättar om skickliga mathantverkare i hela Sverige.

Läs också: Ljuvligt god flygande Jacob

Pytt Bellman à la Bergslagsdelikatesser

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 400 g vildsvin, gärna stek, kotlett eller karré
  • 300 g hjortchorizo
  • 2–3 schalottenlökar
  • 1,2 kg potatis,
  • 5 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med potatisen. Tvätta eller skala och koka den nästan klar. Låt den svalna.
  2. Tärna kött, korv, lök och potatis i lagom stora bitar (cirka 2 x 2 cm). Salta och peppra efter smak.
  3. Bryn allt tillsammans i stekpanna på hög värme tills det fått fin färg. Tillsätt vispgrädde i stekpannan. Stäng av plattan och lägg på ett lock.
  4. Servera genast när rätten blivit lagom krämig. En grönsallad av valfritt slag är gott till.

Recept: Bergslagsdelikatesser

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen