Recept 3 mars 2020
Pyttipanna med stekt ägg
En klassisk pyttipanna består av två till tre sorters kött, stekt potatis och gul lök. Till det serveras stekt ägg och inlagda rödbetor.
Efter en vecka med vardagsmat kan kylen bestå av diverse små restportioner. Pyttipanna är ett utmärkt sätt att äta upp korv, köttbullar, skinka och potatis i en och samma rätt.
Receptet är beräknat på fyra portioner men kan anpassas efter hur stort ditt hushåll är och hur mycket du har kvar av varje ingrediens.
Läs också: Broccoligratäng LCHF – bästa receptet!
Pyttipanna
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 8-10 st potatisar
- 1 stor gul lök
- 200 g fläskkött, t ex falukorv, wienerkorv, fläskkotletter eller kassler
- 200 g nötkött, t ex köttbullar, ryggbiff eller lövbiff
- 4 st ägg
- smör
- salt peppar
- inlagda rödbetor
Gör så här:
- Finhacka löken. Skiva upp köttet i mindre bitar, gärna kuber. Stek kött och lök i smör.
- Tärna potatisen och låt steka med i pannan. Tillsätt ev mer smör.
- Salta och peppra.
- Stek fyra ägg på en sida i en separat stekpanna. Salta och peppra.
- Servera pytten med ägg och inlagda rödbetor.