Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 mars

Pyttipanna med stekt ägg

En klassisk pyttipanna består av två till tre sorters kött, stekt potatis och gul lök. Till det serveras stekt ägg och inlagda rödbetor.

 Pyttipanna går att göra av det mesta du har hemma.
Pyttipanna går att göra av det mesta du har hemma. FOTO: istock

Efter en vecka med vardagsmat kan kylen bestå av diverse små restportioner. Pyttipanna är ett utmärkt sätt att äta upp korv, köttbullar, skinka och potatis i en och samma rätt.

Receptet är beräknat på fyra portioner men kan anpassas efter hur stort ditt hushåll är och hur mycket du har kvar av varje ingrediens.

Läs också: Broccoligratäng LCHF – bästa receptet!

Pyttipanna

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 8-10 st potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 200 g fläskkött, t ex falukorv, wienerkorv, fläskkotletter eller kassler
  • 200 g nötkött, t ex köttbullar, ryggbiff eller lövbiff
  • 4 st ägg
  • smör
  • salt peppar
  • inlagda rödbetor

Gör så här:

  1. Finhacka löken. Skiva upp köttet i mindre bitar, gärna kuber. Stek kött och lök i smör.
  2. Tärna potatisen och låt steka med i pannan. Tillsätt ev mer smör.
  3. Salta och peppra.
  4. Stek fyra ägg på en sida i en separat stekpanna. Salta och peppra.
  5. Servera pytten med ägg och inlagda rödbetor.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen