Recept 14 juni 2019
Rabarber- och jordgubbskaka
En lättlagad mjuk kaka med syrlig rabarber och söta jordgubbar sätter guldkant på sommarkaffet!
Den här mjuka kakan är svår att misslyckas med. Frukten gräddas på toppen av kakan och gör den extra saftig. I smeten gömmer sig jordgubbssylt vilket gör den ett strå vassare än andra sockerkakor.
Rabarber- och jordgubbskaka
Skriv ut
Ingredienser:
- 3,5 dl mjöl
- 3,5 dl strösocker
- 2,5 dl skivade jordgubbar
- 1 kraftig stjälk rabarber
- 170 g smör, rumsvarmt
- 4 msk jordgubbssylt
- 3 ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- Florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en brödform, eller klä med bakplåtspapper.
- Blanda smör och 2,5 dl strösocker med elvisp i en bunke tills blandningen är fluffig.
- Tillsätt ett ägg i taget medan du fortsätter vispa. Tillsätt vaniljsocker och sylten och vispa.
- Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och blanda väl. Häll smeten i brödformen.
- Blanda jordgubbar, rabarber och 1 dl strösocker i en bunke. Arrangera frukten på smeten i brödformen.
- Grädda kakan i ugnen i cirka 50-55 minuter. Testa med en sticka i mitten på kakan – kakan ska vara torr.
- Pudra över florsocker när kakan svalnat. Servera med vaniljsås, en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.