Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 juli 2022

Rabarberdessert med karamellsås & pinjenötter

Söt karamell och syrlig rabarber med en näve pinjenötter och grädde. Underbart gott och enkelt att slänga ihop i stekpannan.

 Snåla inte med pinjenötterna i den här rabarberdesserten.
Snåla inte med pinjenötterna i den här rabarberdesserten.

Receptet kommer från Niklas Ekdstedts nya bok Ekstedt hemma.

 Recepten kommer från kokboken Ekstedts hemma, stjärnkockens nya klassiker. Alla 40 recept beräknas ta 30 minuter att laga.
Recepten kommer från kokboken Ekstedts hemma, stjärnkockens nya klassiker. Alla 40 recept beräknas ta 30 minuter att laga. FOTO: Petter Bäcklund

Läs också: Rabarberpaj med knäcktäcke

Rabarberdessert med karamellsås & pinjenötter

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2–4 rabarber
  • 4 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 2 msk smör
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • 1 dl grädde
  • 1 knippe citronmeliss

Gör så här:

  1. Skala rabarbern och skär ner den i så pass stora bitar att de får plats i din stekpanna. Lägg rabarbern åt sidan.
  2. Häll socker och vatten i stekpannan. Smällt sockret på medelhög värme och låt koka försiktigt tills det har karamelliserats och blivit gyllenbrunt.
  3. Dra av stekpannan från värmen och tillsätt smöret under vispning tills smöret har gått ihop med sockret. Lägg i rabarbern, koka upp över medelhög värme och låt koka i 1 minut.
  4. Dra av stekpannan från värmen och lägg på ett lock. Låt stå 2–3 minuter tills rabarbern har mjuknat något. Det får gärna vara lite tuggmotstånd kvar. Häll över pinjenötterna och servera med vispad grädde och plockad citronmeliss.

Recept Niklas Ekstedt, Foto Petter Bäcklund

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen