Recept 11 juni 2019
Rabarberglass
Oj vilken sommarlyx! Rabarberglass är nog bland det godaste som finns. Det här receptet är enkelt och kräver ingen glassmaskin.
Rabarber tillhör sommarens riktiga matlyx. Den här glassen är krämig och en riktig kalasavslutning till middagen.
Servera med svenska jordgubbar och kolasås om du vill lyxa till det lite extra!
Rabarberglass
Skriv ut
Ingredienser (6 portioner):
- 200 g späda rabarber
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 2 äggulor
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl rostade mandelspån
- Jordgubbar (kan uteslutas)
Gör så här:
- Skär rabarbern i tunna skivor.
- Koka rabarbern i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna.
- Vispa grädden.
- Blanda äggulor och vaniljsocker. Rör ner äggblandningen och rabarbern i grädden.
- Häll smeten i en form och täck med plastfolie. Frys den i minst 3 timmar.
- Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 min före servering. Garnera med rostad flagad mandel och jordgubbar.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.