Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 juni

Rabarberglass

Oj vilken sommarlyx! Rabarberglass är nog bland det godaste som finns. Det här receptet är enkelt och kräver ingen glassmaskin.

 Hemmagjord rabarberglass – så krämig och god!
Hemmagjord rabarberglass – så krämig och god! FOTO: Istock

Rabarber tillhör sommarens riktiga matlyx. Den här glassen är krämig och en riktig kalasavslutning till middagen.

Servera med svenska jordgubbar och kolasås om du vill lyxa till det lite extra!

Rabarberglass

Skriv ut

Ingredienser (6 portioner):

  • 200 g späda rabarber
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl rostade mandelspån
  • Jordgubbar (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i tunna skivor.
  2. Koka rabarbern i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna.
  3. Vispa grädden.
  4. Blanda äggulor och vaniljsocker. Rör ner äggblandningen och rabarbern i grädden.
  5. Häll smeten i en form och täck med plastfolie. Frys den i minst 3 timmar.
  6. Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 min före servering. Garnera med rostad flagad mandel och jordgubbar.

Recept: Arla

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen