Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 juni

Rabarberisglass

Den här isglassen har en förtrollande smak av både rabarber och fläder. Svensk sommar när den är som allra ljuvast!

 Läskande god rabarberisglass med smak av fläder!
Läskande god rabarberisglass med smak av fläder! FOTO: Istock

De här isglassarna kan du göra ett helt gäng av och ha liggande i frysen. Perfekta att plocka fram när sommarsolen värmer – eller när du längtar efter smaken av sommar.

Rabarberisglass

Skriv ut

Ingredienser (ca 6 glassar):

  • 300 g späd rabarber
  • 2 1/2 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 - 2 msk råsocker
  • Pinnglassformar

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i cirka 1 cm bitar och lägg i en kastrull.
  2. Häll i flädersaft och socker och koka sakta i cirka 10 minuter.
  3. Rör rabarbern tills den går sönder och låt kallna.
  4. Fördela smeten i pinnglassformar. Frys i minst 4 timmar.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen