Recept 17 maj 2018
Rabarberkaka med marängtäcke
Sockerkaka med rabarber som toppas med ett sött marängtäcke – klart att den här kalaskakan gör succé!
Läs också: Toscaäpplen med lättvispad grädde och mandelspånLäs också: Rabarbermarmelad med jordgubbar
Rabarberkaka med marängtäcke
Skriv ut
Ingredienser (8-10 bitar)
- 150 g smör
- 2 äggulor
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl skivad rabarber
- 1 tsk kanel
- Maräng:
- 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- ½ dl mandelspån
- Till servering:
- lättvispad grädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölet som blandats med bakpulver.
- Häll smeten i formen. Fördela rabarbern över och tryck ner den något. Pudra på kanel.
- Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa till en blank och seg smet. Bred marängsmeten över kakan. Strö på mandelspån.
- Grädda rabarberkakan i den nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Om kakan verkar bli för mörk, sätt in en plåt i övre delen av ugnen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.