Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj 2018

Rabarberkaka med marängtäcke

Sockerkaka med rabarber som toppas med ett sött marängtäcke – klart att den här kalaskakan gör succé!

 Rabarberkaka med marängtäcke, det perfekta sommarfikat.
Rabarberkaka med marängtäcke, det perfekta sommarfikat. FOTO: Håkan Larsson

Läs också: Toscaäpplen med lättvispad grädde och mandelspånLäs också: Rabarbermarmelad med jordgubbar

Rabarberkaka med marängtäcke

Skriv ut

Ingredienser (8-10 bitar)

  • 150 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl skivad rabarber
  • 1 tsk kanel
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl mandelspån
  • Till servering:
  • lättvispad grädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 24 centimeter i diameter.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölet som blandats med bakpulver.
  4. Häll smeten i formen. Fördela rabarbern över och tryck ner den något. Pudra på kanel.
  5. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa till en blank och seg smet. Bred marängsmeten över kakan. Strö på mandelspån.
  6. Grädda rabarberkakan i den nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter. Om kakan verkar bli för mörk, sätt in en plåt i övre delen av ugnen.

Recept: Håkan Larsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen