Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 oktober 2018

Rabarbermarmelad med ingefära

Marmelad med rabarber och ingefära är mysigt att koka och gott att ha hemma.

 En god rabarbermarmelad med ingefära som har många användningsområden.
En god rabarbermarmelad med ingefära som har många användningsområden. FOTO: iStock

Rabarber och ingefära är goda smakvänner som gör sig fint i hemkokt marmelad. Plocka fram en burk till eftermiddagens scones eller morgonkvistens färska frallor. Passar även på kvällningens ostbricka. Så gott!

Läs också: Rabarberkompott – sommarens godaste

Rabarbermarmelad med ingefära

Skriv ut

Ingredienser: (1 liter)

  • 1 kg rabarber
  • 500 g syltsocker
  • 1 bit färsk ingefära (8-10 cm)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Värm patentglas, glasburkar och skruvlock på plåt. (Lösa gummiringar doppas i stället kort i sjudande vatten.)
  2. Skölj och finskiva rabarbern, varva med sockret i en gryta. Låt stå cirka en halvtimme tills rabarbern börjat safta sig.
  3. Skala och skiva ingefäran med potatisskalare. Blanda ner i rabarbern.
  4. Hetta upp grytan på medelvärme och koka frukten mjuk på svag värme 10–20 minuter. Häll upp i ugnsvarma burkar, sätt på täta lock och vänd burkarna upp och ner för svalning.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen