Recept 24 oktober 2018
Rabarbermarmelad med ingefära
Marmelad med rabarber och ingefära är mysigt att koka och gott att ha hemma.
Rabarber och ingefära är goda smakvänner som gör sig fint i hemkokt marmelad. Plocka fram en burk till eftermiddagens scones eller morgonkvistens färska frallor. Passar även på kvällningens ostbricka. Så gott!
Läs också: Rabarberkompott – sommarens godaste
Rabarbermarmelad med ingefära
Skriv ut
Ingredienser: (1 liter)
- 1 kg rabarber
- 500 g syltsocker
- 1 bit färsk ingefära (8-10 cm)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader. Värm patentglas, glasburkar och skruvlock på plåt. (Lösa gummiringar doppas i stället kort i sjudande vatten.)
- Skölj och finskiva rabarbern, varva med sockret i en gryta. Låt stå cirka en halvtimme tills rabarbern börjat safta sig.
- Skala och skiva ingefäran med potatisskalare. Blanda ner i rabarbern.
- Hetta upp grytan på medelvärme och koka frukten mjuk på svag värme 10–20 minuter. Häll upp i ugnsvarma burkar, sätt på täta lock och vänd burkarna upp och ner för svalning.