Recept 15 maj 2018
Rabarbermazarin – en perfekt kombination
Drömkakan för dig som älskar mazarin. Grunden är en knaprig mördeg, i den en len mazarinfyllning och så syrlig rabarbern till det.
Receptet kommer från Lands bloggare Katarina Ekeström. Degen görs med fördeg några timmar i förväg och serveras gärna ljummen tillsammans med tinad vaniljglass eller lättvispad grädde.
Läs också: Så gör du egen vaniljvisp – superenkeltLäs också: Rabarber- och jordgubbspaj med kokos och choklad
Rabarbermazarin
Skriv ut
Ingredienser
- Mördeg
- 100 g smör, rumstempererat
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 3 ¾ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- Fyllning
- 250 g rabarber + 1 msk socker
- 100 g rumstempererat smör
- 1 dl socker
- 3 ägg
- 200 g mandelmassa
Gör så här:
- Mördeg ska arbetas snabbt. Rör smör och socker till en jämn smet. Rör i ägget. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver. Blanda kvickt ihop till en deg. Plasta och lägg i kyl. Helst flera timmar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut degen, kavla den och klä formen. Eller gör som jag och tryck ut den jämnt med fingrarna. Nagga botten med en gaffel och förgrädda i ugnen till fin färg 12-15 minuter.
- Ansa och skölj rabarbern. Halvera stjälkarna på längden och skär sedan i bitar så att de passar den form du valt. Vanlig pajstorlek, avlång eller rund form. Vänd bitarna i socker och lägg åt sidan.
- Rör ihop smör och socker. Blanda i äggen, ett i taget. Riv mandelmassan och vänd ner den.
- Häll smeten i det förgräddade mördegsskalet, lägg på rabarbern och sätt in i ugnen. Grädda i 25 -30 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.