Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 maj

Rabarbermuffins

Muffins med rabarberkompott och en svag smak av bittermandel är godast allra nygräddade.

 Rabarbermuffins med bittermandel.
Rabarbermuffins med bittermandel. FOTO: Istock

Läs också: Plommonmuffins – ljuvligt goda

Rabarbermuffins

Skriv ut

Ingredienser (cirka 12 stycken)

  • Kompott:
  • 150 g rabarber
  • 3 msk socker
  • 1 msk vatten
  • Muffins:
  • 150 g smör
  • 3 bittermandlar
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl lätt crème fraiche

Gör så här:

  1. Ansa rabarbern och skär i mindre bitar. Sjud rabarbern mjuk tillsammans med socker och vatten utan lock. Låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ muffinsformar på en plåt.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Riv mandlarna fint och blanda med mjöl och bakpulver.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och crème fraiche, lite i taget. Blanda i mjölet.
  5. Fördela smeten i formarna. Gör ett hål i smeten och klicka i rabarberkompotten. Låt antingen kompotten sippra upp eller täck över med smet.
  6. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen