Recept 17 maj 2019
Rabarbermuffins
Muffins med rabarberkompott och en svag smak av bittermandel är godast allra nygräddade.
Läs också: Plommonmuffins – ljuvligt goda
Rabarbermuffins
Skriv ut
Ingredienser (cirka 12 stycken)
- Kompott:
- 150 g rabarber
- 3 msk socker
- 1 msk vatten
- Muffins:
- 150 g smör
- 3 bittermandlar
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl lätt crème fraiche
Gör så här:
- Ansa rabarbern och skär i mindre bitar. Sjud rabarbern mjuk tillsammans med socker och vatten utan lock. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ muffinsformar på en plåt.
- Smält smöret och låt det svalna. Riv mandlarna fint och blanda med mjöl och bakpulver.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och crème fraiche, lite i taget. Blanda i mjölet.
- Fördela smeten i formarna. Gör ett hål i smeten och klicka i rabarberkompotten. Låt antingen kompotten sippra upp eller täck över med smet.
- Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.