Recept 16 maj 2019
Rabarberpaj
En enkel och snabb rabarberpaj som smakar ljuvligt gott.
Läs också: Smulpaj med blåbär och jordgubbar
Rabarberpaj
Skriv ut
Ingredienser: (cirka 8 portioner)
- ca 10 dl rabarber, skuren i 2 cm bitar
- 2 msk potatismjöl
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 200 g smör, kylskåpskallt, skuret i kuber
- 1 ½ dl strösocker
- 100 g vit choklad, riven
- 50 g mandelsplit
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda den skurna rabarbern med potatismjölet.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och smör i en bunke. Nyp snabbt ihop blandningen med fingertopparna till en smulig deg.
- Fördela rabarbern i en pajform, cirka 30 cm i diameter, och sikta över sockret.
- Smula över degsmulorna.
- Grädda pajen mitt i ugnen i 25–35 min. Ta ut den när 10 min återstår och strö över chokladen och mandeln. Servera rabarberpajen ljummen med vaniljsås.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.