Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj

Rabarberpaj

En enkel och snabb rabarberpaj som smakar ljuvligt gott.

 Rabarberpaj med smuldeg går snabbt att göra.
Rabarberpaj med smuldeg går snabbt att göra. FOTO: Istock

Läs också: Smulpaj med blåbär och jordgubbar

Rabarberpaj

Skriv ut

Ingredienser: (cirka 8 portioner)

  • ca 10 dl rabarber, skuren i 2 cm bitar
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, kylskåpskallt, skuret i kuber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 100 g vit choklad, riven
  • 50 g mandelsplit

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda den skurna rabarbern med potatismjölet.
  2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och smör i en bunke. Nyp snabbt ihop blandningen med fingertopparna till en smulig deg.
  3. Fördela rabarbern i en pajform, cirka 30 cm i diameter, och sikta över sockret.
  4. Smula över degsmulorna.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i 25–35 min. Ta ut den när 10 min återstår och strö över chokladen och mandeln. Servera rabarberpajen ljummen med vaniljsås.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen