Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj 2019

Rabarberpaj

En enkel och snabb rabarberpaj som smakar ljuvligt gott.

 Rabarberpaj med smuldeg går snabbt att göra.
Rabarberpaj med smuldeg går snabbt att göra. FOTO: Istock

Läs också: Smulpaj med blåbär och jordgubbar

Rabarberpaj

Skriv ut

Ingredienser: (cirka 8 portioner)

  • ca 10 dl rabarber, skuren i 2 cm bitar
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, kylskåpskallt, skuret i kuber
  • 1 ½ dl strösocker
  • 100 g vit choklad, riven
  • 50 g mandelsplit

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda den skurna rabarbern med potatismjölet.
  2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och smör i en bunke. Nyp snabbt ihop blandningen med fingertopparna till en smulig deg.
  3. Fördela rabarbern i en pajform, cirka 30 cm i diameter, och sikta över sockret.
  4. Smula över degsmulorna.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen i 25–35 min. Ta ut den när 10 min återstår och strö över chokladen och mandeln. Servera rabarberpajen ljummen med vaniljsås.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen