Recept 16 maj 2019
Rabarberrutor i långpanna
Enkla att göra och räcker till många. Dessa rabarberrutor i långpanna fixar du på nolltid.
Läs också: Kärleksmums med glasyr och kokos
Rabarberrutor
Skriv ut
Ingredienser (cirka 20 st):
- 400 g rabarber
- 200 g smör
- 4 ägg
- 5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- Topping:
- 3 msk riven kokos
- 2 msk råsocker
- 50 g smör, kallt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
- Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm långa bitar.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det växelvis med det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ihop allt till en slät smet.
- Vänd ner hälften av rabarbern i smeten. Häll smeten i långpannan och fördela resten av rabarbern över.
- Toppa med kokos, råsocker och smöret som du hyvlar över.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.
- Servera gärna bitarna med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.