Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj 2019

Rabarberrutor i långpanna

Enkla att göra och räcker till många. Dessa rabarberrutor i långpanna fixar du på nolltid.

 Rabarberrutor i långpanna går snabbt att göra.
Rabarberrutor i långpanna går snabbt att göra. FOTO: Istock

Läs också: Kärleksmums med glasyr och kokos

Rabarberrutor

Skriv ut

Ingredienser (cirka 20 st):

  • 400 g rabarber
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 3 msk riven kokos
  • 2 msk råsocker
  • 50 g smör, kallt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
  2. Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm långa bitar.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det växelvis med det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ihop allt till en slät smet.
  5. Vänd ner hälften av rabarbern i smeten. Häll smeten i långpannan och fördela resten av rabarbern över.
  6. Toppa med kokos, råsocker och smöret som du hyvlar över.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.
  8. Servera gärna bitarna med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen