Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj

Rabarberrutor i långpanna

Enkla att göra och räcker till många. Dessa rabarberrutor i långpanna fixar du på nolltid.

 Rabarberrutor i långpanna går snabbt att göra.
Rabarberrutor i långpanna går snabbt att göra. FOTO: Istock

Läs också: Kärleksmums med glasyr och kokos

Rabarberrutor

Skriv ut

Ingredienser (cirka 20 st):

  • 400 g rabarber
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping:
  • 3 msk riven kokos
  • 2 msk råsocker
  • 50 g smör, kallt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
  2. Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm långa bitar.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det växelvis med det smälta smöret i äggsmeten. Vänd ihop allt till en slät smet.
  5. Vänd ner hälften av rabarbern i smeten. Häll smeten i långpannan och fördela resten av rabarbern över.
  6. Toppa med kokos, råsocker och smöret som du hyvlar över.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.
  8. Servera gärna bitarna med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen