Recept 5 juni 2019
Rabarbersoppa med vispgrädde
Koka en ljuvligt smidig rabarbersoppa och servera den med en klick vispad grädde och grovhackade pistagenötter!
Sommartider växer rabarbern så det knakar. Ta tillfället i akt och koka en snabb soppa som passar som dessert till alla lata dagar samt festliga bjudningar framöver!
Läs också: Mumsiga rabarberrutor i långpanna
Rabarbersoppa
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 300 g rabarber
- 1 l vatten
- 3 msk socker
- 1,5 msk potatismjöl
- Till servering
- vispgrädde
- pistagenötter
Gör så här:
- Skär rabarbern i centimetertjocka slantar.
- Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka dem mjuka.
- Rör ut potatismjölet i några matskedar kallt vatten till en redning. Tillsätt redningen under omrörning i soppan.
- Låt soppan koka upp och ställ sedan att svalna.
- Vispa grädden fluffig och grovhacka pistagenötterna.
- Servera soppan i djupa tallrikar med en klick vispad grädde och strö nöthacket ovanpå.