Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 juni

Rabarbersoppa med vispgrädde

Koka en ljuvligt smidig rabarbersoppa och servera den med en klick vispad grädde och grovhackade pistagenötter!

 Sommarens svalaste dessert är denna goda rabarbersoppa.
Sommarens svalaste dessert är denna goda rabarbersoppa. FOTO: Istock

Sommartider växer rabarbern så det knakar. Ta tillfället i akt och koka en snabb soppa som passar som dessert till alla lata dagar samt festliga bjudningar framöver!

Läs också: Mumsiga rabarberrutor i långpanna

Rabarbersoppa

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 300 g rabarber
  • 1 l vatten
  • 3 msk socker
  • 1,5 msk potatismjöl
  • Till servering
  • vispgrädde
  • pistagenötter

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i centimetertjocka slantar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka dem mjuka.
  3. Rör ut potatismjölet i några matskedar kallt vatten till en redning. Tillsätt redningen under omrörning i soppan.
  4. Låt soppan koka upp och ställ sedan att svalna.
  5. Vispa grädden fluffig och grovhacka pistagenötterna.
  6. Servera soppan i djupa tallrikar med en klick vispad grädde och strö nöthacket ovanpå.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen