Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 maj 2018

Rabarbersylt med kardemumma – ljuvlig smak av sommar

Har du trädgården full av rabarber? Då måste du prova det här fantastiska receptet. Rabarbersylt med kardemumma smakar precis så gott som det låter.

 Kardemumman ger rabarbersylten fantastisk smak.
Kardemumman ger rabarbersylten fantastisk smak.

Det härliga receptet kommer från boken Sommar på burk av Åsa Swanberg

Läs också: Rårörd rabarbersaft: Så gör du ljuvligaste sommardrycken

Rabarbersylt med kardemumma

Ingredienser

  • Rabarbersylt med
  • kardemumma
  • 1/2 kg rabarber
  • saft av 1 citron
  • 6 dl socker
  • 1 msk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Ansa och skölj rabarbern. Skär stjälkarna
  2. i små bitar och blanda dem med citronsaft och socker.
  3. Låt stå i 1 timme, rör om ett par gånger under tiden. Koka upp och låt koka i 20 minuter. Skumma vid behov.
  4. Stöt kardemummakärnorna och tillsätt dem mot slutet av kokningen.
  5. Fyll den heta sylten i varma, steriliserade burkar och förslut genast. Låt svalna. Förvara svalt.

Åsa Swanberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen