Recept 16 maj
Rabarbertårta
Rabarbertårta är den perfekt sötsaken att duka fram försommarens kalas. Extra fin blir den om du dekorerar med röda bär som jordgubbar och vinbär.
Läs också: Rabarberkaka med marängtäcke
Rabarbertårta
Skriv ut
Ingredienser (8-10 bitar):
- Botten:
- 200 g mandelmassa
- 100 g rumsvarmt smör
- 3 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl rabarber i bitar
- 2 tsk potatismjöl
- Topping:
- 2 ½ dl vispbar vaniljsås
- Jordgubbar och röda vinbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Vispa i smöret, klickvis, till en jämn smet. Vispa i äggen, ett i taget. Rör ner mjölet. Häll smeten i formen.
- Blanda rabarbern med potatismjölet. Strö rabarbern över smeten och tryck ner den lite.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna.
- Vid servering: Vispa vaniljsåsen riktigt hårt och bred över kakan. Garnera med jordgubbar och vinbär.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.