Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 maj 2019

Rabarbertårta

Rabarbertårta är den perfekt sötsaken att duka fram försommarens kalas. Extra fin blir den om du dekorerar med röda bär som jordgubbar och vinbär.

 Rabarbertårta passar perfekt på försommarens alla kalas.
Rabarbertårta passar perfekt på försommarens alla kalas. FOTO: Ove Lindfors

Läs också: Rabarberkaka med marängtäcke

Rabarbertårta

Skriv ut

Ingredienser (8-10 bitar):

  • Botten:
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl rabarber i bitar
  • 2 tsk potatismjöl
  • Topping:
  • 2 ½ dl vispbar vaniljsås
  • Jordgubbar och röda vinbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Vispa i smöret, klickvis, till en jämn smet. Vispa i äggen, ett i taget. Rör ner mjölet. Häll smeten i formen.
  2. Blanda rabarbern med potatismjölet. Strö rabarbern över smeten och tryck ner den lite.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Vid servering: Vispa vaniljsåsen riktigt hårt och bred över kakan. Garnera med jordgubbar och vinbär.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen