Recept 16 maj 2019
Rabarbertårta
Rabarbertårta är den perfekt sötsaken att duka fram försommarens kalas. Extra fin blir den om du dekorerar med röda bär som jordgubbar och vinbär.
Läs också: Rabarberkaka med marängtäcke
Rabarbertårta
Skriv ut
Ingredienser (8-10 bitar):
- Botten:
- 200 g mandelmassa
- 100 g rumsvarmt smör
- 3 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 dl rabarber i bitar
- 2 tsk potatismjöl
- Topping:
- 2 ½ dl vispbar vaniljsås
- Jordgubbar och röda vinbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Vispa i smöret, klickvis, till en jämn smet. Vispa i äggen, ett i taget. Rör ner mjölet. Häll smeten i formen.
- Blanda rabarbern med potatismjölet. Strö rabarbern över smeten och tryck ner den lite.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter. Låt kakan kallna.
- Vid servering: Vispa vaniljsåsen riktigt hårt och bred över kakan. Garnera med jordgubbar och vinbär.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.