Recept 26 september 2018
Rådjursskav med kantareller i tunnbröd
Tunnbrödsrullen blir enkelt lite lyxigare med viltskav, kantareller och en lätt doft av senap.
Viltskav görs genom att med en vass kniv skära bog eller fransyska i små, mycket tunna bitar. I ett tunnbröd med grov senap och stekta kantareller blir det snabbt en smaskig vardagsrätt av skaven.
Läs också: Tunnbröd – kärt bröd med många namn
Rådjursskav med kantareller i tunnbröd
Skriv ut
Ingredienser (4 personer):
- 500 gram halvfryst rådjurskött, bog eller fransyska
- 150 gram kantareller i jämnstora bitar
- 2 morötter, tunt skivade
- 1 palsternacka, tunt skivad
- 1 liten gul lök, skivad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Tillbehör
- 4 tunnbröd
- 2 matskedar grov senap
- 4 matskedar majonnäs
- sallatsblad
Gör så här:
- Skär köttet till skav med en vass kniv. Bitarna ska vara små och mycket tunna. Salta och peppra lätt. Ställ åt sidan.
- Salta och stek svampen till fin färg. Bryn rotsaker och lök tills de är mjuka.
- Krydda köttet med salt och peppar innan det steks hastigt på hög värme i omgångar så att det får fin färg.
- Bred senap och majonnäs på tunnbrödet. Lägg på ett par sallatsblad och fördela svamp, rotsaker och kött över innan brödet rullas ihop.