Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 september 2018

Rådjursskav med kantareller i tunnbröd

Tunnbrödsrullen blir enkelt lite lyxigare med viltskav, kantareller och en lätt doft av senap.

 Köttet steks hastigt på hög värme för att få fin färg.
Köttet steks hastigt på hög värme för att få fin färg. FOTO: Katarina Ekeström

Viltskav görs genom att med en vass kniv skära bog eller fransyska i små, mycket tunna bitar. I ett tunnbröd med grov senap och stekta kantareller blir det snabbt en smaskig vardagsrätt av skaven.

Läs också: Tunnbröd – kärt bröd med många namn

Rådjursskav med kantareller i tunnbröd

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 500 gram halvfryst rådjurskött, bog eller fransyska
  • 150 gram kantareller i jämnstora bitar
  • 2 morötter, tunt skivade
  • 1 palsternacka, tunt skivad
  • 1 liten gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • Tillbehör
  • 4 tunnbröd
  • 2 matskedar grov senap
  • 4 matskedar majonnäs
  • sallatsblad

Gör så här:

  1. Skär köttet till skav med en vass kniv. Bitarna ska vara små och mycket tunna. Salta och peppra lätt. Ställ åt sidan.
  2. Salta och stek svampen till fin färg. Bryn rotsaker och lök tills de är mjuka.
  3. Krydda köttet med salt och peppar innan det steks hastigt på hög värme i omgångar så att det får fin färg.
  4. Bred senap och majonnäs på tunnbrödet. Lägg på ett par sallatsblad och fördela svamp, rotsaker och kött över innan brödet rullas ihop.

Recept: Katarina Ekeström

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen