Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 januari

Rågbröd med äpple och hasselnötter

Råg, havre, ägg, äpple, nötter! Ja, detta är ett bröd som verkligen håller vad det lovar. Dessutom, det behöver inte jäsa! Lyckan är stor - testa!

FOTO: Nellie Hultman

Det blir gott, det är nyttigt och det är inte så krångligt att baka – vad väntar du på? Baka brödet redan i dag och se vad du tycker. Du kommer inte ångra dig! Receptet kommer från boken ”Bjud in till brunch” av Nellie och Annie Hultman.

Rågbröd med äpple och hasselnötter

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 dl rågflingor
  • 2 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 2 äpple
  • 1 dl hasselnötter
  • 1/2 dl linfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk salt
  • 250 g naturell kvarg
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa rågflingorna och havregrynen till ett mjöl. Vispa upp äggen, finriv äpplena och grovhacka hasselnötterna.
  3. Blanda i hasselnötter, linfrön, bikarbonat och salt i mjölblandningen. Tillsätt äggen, äpplena, kvargen och vattnet. Rör om till en jämn deg.
  4. Fördela degen i en ugnssäker form, cirka 10x25 cm, klädd i bakplåtspapper. Strö över lite rågflingor. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter eller tills brödets innertemperatur är 98 grader.
  5. Låt svalna övertäckt på galler.

Recept: Annie och Nellie Hultman Foto: Nellie Hultman

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen