Recept 28 januari
Rågbröd med äpple och hasselnötter
Råg, havre, ägg, äpple, nötter! Ja, detta är ett bröd som verkligen håller vad det lovar. Dessutom, det behöver inte jäsa! Lyckan är stor - testa!
Det blir gott, det är nyttigt och det är inte så krångligt att baka – vad väntar du på? Baka brödet redan i dag och se vad du tycker. Du kommer inte ångra dig! Receptet kommer från boken ”Bjud in till brunch” av Nellie och Annie Hultman.
Rågbröd med äpple och hasselnötter
Skriv ut
Ingredienser:
- 4 dl rågflingor
- 2 dl havregryn
- 2 ägg
- 2 äpple
- 1 dl hasselnötter
- 1/2 dl linfrön
- 2 tsk bikarbonat
- 3/4 tsk salt
- 250 g naturell kvarg
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa rågflingorna och havregrynen till ett mjöl. Vispa upp äggen, finriv äpplena och grovhacka hasselnötterna.
- Blanda i hasselnötter, linfrön, bikarbonat och salt i mjölblandningen. Tillsätt äggen, äpplena, kvargen och vattnet. Rör om till en jämn deg.
- Fördela degen i en ugnssäker form, cirka 10x25 cm, klädd i bakplåtspapper. Strö över lite rågflingor. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter eller tills brödets innertemperatur är 98 grader.
- Låt svalna övertäckt på galler.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.