Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 oktober 2018

Räkmacka med rivet ägg

En rejäl räkmacka med ägg, majonnäs och gräslök på.

 Majonnäs fungerar som en smakrik ersättning för smör.
Majonnäs fungerar som en smakrik ersättning för smör. FOTO: Katarina Ekeström

Denna räkmacka har uppgraderade klassiska ingredienser.

Det hårdkokta ägget rivs istället för att skivas. På så sätt blir det krämigt och gott. Brödet rostas innan det läggs ihop till en matig macka, och majonnäsen spetsas med saft och skal av citron. ‘

Låt väl smaka!

Läs också: Fisk till middag – 5 supergoda och enkla recept

Räkmacka med rivet ägg

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 rejäla brödskivor
  • 3 ägg
  • 1 kg färska oskalade räkor, (600 g skalade)
  • dill
  • gräslök
  • sallatsblad, gärna little gem
  • 4 msk majonnäs
  • 2 tsk pressad citron och lite rivet citronskal

Gör så här:

  1. Hårdkoka äggen, men blåkoka dem inte. Räkna med 11 minuter i sjudande vatten. Kyl i kallt vatten.
  2. Skala räkorna. Plocka små fina vippor av dillen. Skär gräslöken fint.
  3. Skala de kalla äggen och riv dem på järnets fina sida.
  4. Rosta bröden och lägg ihop mackorna. Sallatsblad i botten, sedan räkorna. Över dem en driva av det rivna ägget och en generös klick majonnäs som fått smak av citron. Sist det gröna, dill och gräslök.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen