Recept 9 oktober 2018
Räkmacka med rivet ägg
En rejäl räkmacka med ägg, majonnäs och gräslök på.
Denna räkmacka har uppgraderade klassiska ingredienser.
Det hårdkokta ägget rivs istället för att skivas. På så sätt blir det krämigt och gott. Brödet rostas innan det läggs ihop till en matig macka, och majonnäsen spetsas med saft och skal av citron. ‘
Låt väl smaka!
Läs också: Fisk till middag – 5 supergoda och enkla recept
Räkmacka med rivet ägg
Skriv ut
Ingredienser: (4 personer)
- 4 rejäla brödskivor
- 3 ägg
- 1 kg färska oskalade räkor, (600 g skalade)
- dill
- gräslök
- sallatsblad, gärna little gem
- 4 msk majonnäs
- 2 tsk pressad citron och lite rivet citronskal
Gör så här:
- Hårdkoka äggen, men blåkoka dem inte. Räkna med 11 minuter i sjudande vatten. Kyl i kallt vatten.
- Skala räkorna. Plocka små fina vippor av dillen. Skär gräslöken fint.
- Skala de kalla äggen och riv dem på järnets fina sida.
- Rosta bröden och lägg ihop mackorna. Sallatsblad i botten, sedan räkorna. Över dem en driva av det rivna ägget och en generös klick majonnäs som fått smak av citron. Sist det gröna, dill och gräslök.