Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 september 2018

Räkröra med äpple och pepparrot

Riven pepparrot och tärnade äpplen blandar sig fint i den här varianten på den klassiska räkröran.

 Lägg räkröran på en rostad skiva bröd och du har en toast Skagen.
Lägg räkröran på en rostad skiva bröd och du har en toast Skagen. FOTO: IStock

År 2015 vann Thomas Sjögren den prestigefyllda utmärkelsen Årets kock. Juryn menade att han stod för ”välbalanserade fisk- och skaldjurskompositioner med stor respekt för råvarorna”. Här är hans höstinspirerade recept på räkröra.

Läs också: Toscaäpplen med lättvispad grädde och mandelspån

Räkröra med äpple och pepparrot

Skriv ut

Ingredienser: (10 portioner)

  • 400 g kokta räkor
  • 1 st rödlök
  • 1 kruka gräslök
  • 1 st citron
  • 50 g pepparrot
  • 2 st äpplen
  • 2 dl hemslagen majonäs

Gör så här:

  1. Skala och grovhacka räkorna.
  2. Hacka rödlöken fint och skär gräslöken tunt.
  3. Skala och riv pepparroten.
  4. Skala äpplena och skär dem i mindre tärningar.
  5. Blanda alla ingredienserna och smaka upp röran med pressad citron och salt.

Recept: Thomas Sjögren & Melleruds

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen