Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 oktober 2018

Ramslökskapris – gott på mackan

Ramslökskapris är enkelt att göra men kräver lite tålamod. Efter tre veckor har du ett gott pålägg till mackan.

 Kaprisen är bredbar och god på en smörgås med leverpastej.
Kaprisen är bredbar och god på en smörgås med leverpastej. FOTO: Olof Abrahamsson

Av frökapslar och blomknoppar från ramslök kan man göra ramslökskapris. Man skördar alltså före eller efter ramslökens blomning.

Kaprisen blir kraftfull i smaken och passar gott i till exempel en potatissallad.

Läs också: Ramslökspesto med västerbottensost – himmelskt god

Ramslökskapris

Skriv ut

Ingredienser:

  • ramslök
  • salt
  • vinäger

Gör så här:

  1. Ta lika delar salt och ramslök (frökapslar och/eller blomknoppar) i en burk med tättslutande locka och låt ligga i minst tre veckor.
  2. Förvara burken mörkt och svalt, vänd och skaka om då och då .
  3. Skölj bort saltet och lägg knopparna i en steril glasburk som du fyller med vinäger. Knopparna får sedan ligga i vinägern i ett par månader.
  4. Kaprisen smakar underbart i hemgjord potatissallad och den är även god i tonfiskröra. Eller på en smörgås med leverpastej.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen