Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 8 maj 2017

Ramslökspesto – ruskigt gott med svenska smaker

Ramslökspesto är precis så fantastiskt gott som det låter. Ramslök, rapsolja, nötter och ost – himmelskt!

FOTO: Katarina Ekeström

Pesto är gott och den här peston är verkligen så god som den låter! Rejält svenska smaker där västerbottenosten ger den extra stunsen i smaken – testa! Receptet kommer från matbloggaren Katarina Ekeström som har koll på allt om mat – följ hennes blogg här!

Ramslökspesto

Skriv ut

Ingredienser

  • en knippa ramslök, ca 30 blad
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 75 g valnötter, eller rostade hasselnötter
  • 100 g färsk västerbottensost

Gör så här

  1. Lägg ramslöken i en matberedare tillsammans med oljan.
  2. Kör kort till en knallgrön massa.
  3. Lägg i nötterna och sätt igång maskinen.
  4. Mixa grovt eller slät efter egen smak.
  5. Riv osten och blanda i för hand. Smaka av med salt.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen